Inspectoratul Național de Patrulare informează că în ultimele 24 de ore nerespectarea regulilor de circulație a provocat 10 accidente rutiere, unde 16 persoane au primit diferite traumatisme, iar o persoană a decedat la fața locului.

În același timp, peste 400 de inspectorii de patrulare au activat pe drumurile și traseele din țară. Acțiunile desfășurate de INP au scopul ca fiecare conducător auto să conștientizeze importanța respectării regulilor de circulație. Însă, majoritatea, din neatenție sau din altă cauză încalcă RCR.

Astfel, în ultimele ore, peste 1000 de șoferi au fost depistați conducând cu abateri legale, dintre care circa 700 au depășit limita de viteză. 14 se aflau în stare de ebrietate la volanul mașinii, 8 conduceau fără permis de conducere, iar alții 7 aveau geamurile umbrite.

Menționăm că aceste încălcări, în majoritatea cazurilor duc la consecințele grave, cu persoane decedate și traumatizate.

Astăzi mașinile capcană activează pe R1, R3,R6, M5, strada N. Iorga și Decebal din Bălți, șos. Hâncești și strada Calea Ieșilor din Chișinău.