Fiecare instituție responsabilă de monitorizarea odihnei de vară a copiilor va prezenta, până pe 14 august, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, rezultatele anchetelor preliminare efectuate în cazul taberei de odihnă „Trandafirul”, din orașul Vadul lui Vodă, unde 13 copii au fost agresați fizic de doi educatori minori. Decizia a fost luată astăzi, 10 august, transmite IPN.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru organizarea și monitorizarea odihnei de vară pentru copii și adolescenți, cazul este investigat de către Inspectoratul de poliție al sectorului Ciocana. La aceeași tabără, reprezentații poliției au avut și alte solicitări anterior. Și atunci activitatea taberei a fost sistată.

Secretarul de stat Angela Cutasevici a comunicat că în perioada următoare urmează să aibă loc ședințe de lucru privind îmbunătățirea actelor normative care reglementează procesul de organizare a odihnei copiilor, deoarece există multe lacune.

Treisprezece minori, cu vârstele cuprinse între 11 ani și 15 ani, au fost agresați fizic la tabăra din Vadul lui Vodă, de doi educatori, și ei minori. În urma investigațiilor s-a constatat că tabăra de odihnă activa în lipsa actelor legale ce se impun, iar cei doi adolescenți, de 16 și, respectiv, 17 ani, ar fi recurs la gest după ce au consumat băuturi alcoolice.