/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Primul caz de incompatibilitate, depistat de ANI. Este vizat un consilier local

missing
11 august 2018, ora 11:59

Potrivit ANI, consiliera a încălcat următoarele dispoziții legale:

– art. 7 alin (1) lit. d) din Legea 768/2000 privind statutul alesului local, potrivit căruia ”Mandatul alesului local este incompatibil cu: d) calitatea de şef, de şef adjunct (inclusiv interimatul acestor funcţii) în structurile subordonate autorităţilor publice locale (instituţii publice, servicii, întreprinderi municipale)”.

– art. 8 alin. (1) din Legea 768/2000 privind statutul alesului local, potrivit căruia ”Alesul local care se află în unul din cazurile de incompatibilitate prevăzute la art.7 din prezenta lege va demisiona din funcţia incompatibilă cu mandatul deţinut sau îşi va depune mandatul în termen de 30 de zile de la apariţia incompatibilităţii”.

Gherman Olga a fost informată despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare. Actul de constatare va fi publicat pe pagina oficială web a Autorității după rămânerea definitivă cu respectarea legislației privind datele cu caracter personal, fapt după care Autoritatea Națională de Integritate va sesiza Comisia Electorală Centrală în vederea ridicării mandatului de consilier raional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram