Taxa pentru un an de studii la Facultatea de Optometrie (ramură a medicinii care se ocupă cu studiul stabilirii și măsurării defectelor de vedere – „I.”) din cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, este de 32,2 de mii de lei, fiind cea mai scumpă specialitate din Moldova.

Potrivit INFOTAG cu referire la site-ul universității, după aceasta urmează Facultatea de Stomatologie (31,7 de mii), Facultatea de Farmacie (30,5 de mii), Medicină Generală (30,1 de mii) și Asistenţă Medicală Generală (19,3 de mii).

Cele mai ieftine specialități sunt din domeniul pedagogic. Astfel, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” taxele variază între 4 și 6 mii de lei.

Academia de Studii Economice acordă contracte în valoare de 6- 8,6 mii de lei pentru facultățile de economie, afaceri și administrare, precum și contabilitate. Pregătirea la facultățile IT costă 6-7 mii lei.

Valoarea contractului la Academia de Poliție din Moldova este de la 5 la 9 mii de lei. Studierea la facultățile de limbi străine costă 6-7 mii lei pe an.