/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

„STOP violența! STOP dictatura!”. Eveniment de solidarizare cu protestatarii pașnici de la București

12 august 2018, ora 11:12

Manifestația este organizată după ce la protestul de la București din 10 august, jandarmeria a utilizat lacrimogene, bastoane și gloanțe de cauciuc în adresa protestatarilor.

„La 10 august toată România a ieșit în stradă pentru a-și manifesta dezacordul cu modul abuziv de guvernare de acolo, cu pericolul subminării independenței justiției, cu adoptarea unor amendamente inacceptabile la Codul Penal menite să dezvinovățească inculpații de la putere, cu încălcarea tot mai frecventă a libertăților fundamentale ale omului. Reacția total disproporționată a jandarmeriei la protestul pașnic de la București a stârnit nedumerire, dar a și demonstrat cu brio că puterea se teme de cetățenii care sunt hotărâți să-ți manifeste plenar spiritul civic. Fumigenele, gazele lacrimogene, bastoanele și gloanțele de cauciuc au rănit sute de oameni aflați aseară în Piața Victoriei de la București”, acriu organizatorii evenimentului.

Astfel, aceștia vor să-și arate solidaritatea cu cetățenii din România, care luptă pentru țara lor, pentru statul de drept, pentru o democrație veritabilă! „Să fim solidari până la capăt, căci avem două state, dar aceiași penali la guvernare!”, spun organizatorii.

Potrivit paginii evenimentului 154 de persoane vor participa, iar alte 485 și-au arătat interesul față de eveniment.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram