Poliția a închis o tabără de vară pentru copii clandestină care își desfășura activitatea în subsolul unei săli de sport din sectorul Râșcani al Capitalei.

Potrivit poliției, tabăra era destinată copiilor de la 4 la 16 ani, însă își desfășura activitatea cu încălcarea tuturor normativelor pedagogice și sanitare în vigoare.

„Produsele alimentare care erau destinate pentru hrana copiilor erau achiziţionate în lipsa documentelor de provenienţă şi certificatelor însoţitoare, de la diferite chioscuri stradale. Iar, în calitate de personal didactic și auxiliar activau două persoane de 18 şi respectiv un minor de 16 ani care aveau grijă de copii, nefiind titulari a diplomelor de studii cu profil pedagogic şi în lipsa contractelor individuale de muncă”, se spune în comunicatul poliției.

Totodată în cadrul cercetărilor s-a stabilit că sălile unde copii îşi petreceau timpul, nu erau amenajate corespunzător şi nu întruneau condiţiile necesare asigurării unui mediu optim şi sănătos pentru copii. De asemenea, copii erau primiți în tabără fără prezentarea certificatelor medicale.

În consecinţă activitatea taberei a fost sistată, iar cazul se examinează în continuare de către poliţişti pentru a fi luată o decizie conform legislaţiei în vigoare, şi pentru atragerea la răspundere a factorilor de decizie din cadrul taberei.