/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Vor implica mamele în grupuri de lucru și în activități de voluntariat. Reacția Ministerului Sănătății la protestul mamelor

missing
13 august 2018, ora 18:17

În privința scandalului cu diagnozele false în două spitale din Capitală, Scutelnic a declarat că ministerul nu pune la îndoială concluziile comisiei, dar sunt deschiși să analizeze și cazuri concrete.

„Le-am îndemnat pe mame să prezinte cazuri concrete de care dispun, le-am asigurat de confidențiale și vom prezenta cazuri concrete. Nu avem dubii în competența comisiei. Totodată, pentru a exclude dubiile grupului de mămici, vom face evaluarea unor cazuri concrete”, a spus Scutelnic.

Deși unele mame au declarat că deseori apelează la mai mulți medici pentru a afla diagnoza copiilor, Scutelnic susține că mamele fac acest gest din lipsă de comunicare și nicidecum de încredere.

„Una din problemele care a fost abordată de mămici, a fost comunicarea insuficientă, din care motiv le-am propus să fie parte a grupului de elaborare a politicilor și de implementare și anume le-am propus să identifice cine dintre reprezentanții grupului de mămici va fi parte a grupului de lucru care va revizui protocoalele clinice naționale pentru îmbunătățirea culturii comunicării între părinți, pacienți și medici. Respectiv anume la componenta comunicare”, a precizat Scutelnic.

Grupul de mămici a depus la minister și o petițe împotriva diagnozelor false care a adunat peste patru mii de semnături. Precizăm că grupul de mămici s-a solidarizat și a ieșit la protest după ce medicul pediatru Mihai Stratulat a declarat că sistează activitatea grupului Ask a doctor unde oferea sfaturi privind administrarea antibioticelor la copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram