Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Rodica Scutelnic, a discutat cu grupul de mămici care au protestat în fața ministerului Sănătății împotriva diagnozelor false și a administrării abuzive a antibioticelor copiilor. După discuții, Scutelnic a declarat că mamele vor fi implicate în grupul de elaborare a unor politici și că vor putea face voluntariat în spitale, menționând că ministerul este despre pentru comunicare.

În privința scandalului cu diagnozele false în două spitale din Capitală, Scutelnic a declarat că ministerul nu pune la îndoială concluziile comisiei, dar sunt deschiși să analizeze și cazuri concrete.

„Le-am îndemnat pe mame să prezinte cazuri concrete de care dispun, le-am asigurat de confidențiale și vom prezenta cazuri concrete. Nu avem dubii în competența comisiei. Totodată, pentru a exclude dubiile grupului de mămici, vom face evaluarea unor cazuri concrete”, a spus Scutelnic.

Deși unele mame au declarat că deseori apelează la mai mulți medici pentru a afla diagnoza copiilor, Scutelnic susține că mamele fac acest gest din lipsă de comunicare și nicidecum de încredere.

„Una din problemele care a fost abordată de mămici, a fost comunicarea insuficientă, din care motiv le-am propus să fie parte a grupului de elaborare a politicilor și de implementare și anume le-am propus să identifice cine dintre reprezentanții grupului de mămici va fi parte a grupului de lucru care va revizui protocoalele clinice naționale pentru îmbunătățirea culturii comunicării între părinți, pacienți și medici. Respectiv anume la componenta comunicare”, a precizat Scutelnic.

Grupul de mămici a depus la minister și o petițe împotriva diagnozelor false care a adunat peste patru mii de semnături. Precizăm că grupul de mămici s-a solidarizat și a ieșit la protest după ce medicul pediatru Mihai Stratulat a declarat că sistează activitatea grupului Ask a doctor unde oferea sfaturi privind administrarea antibioticelor la copii.