/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Numărul cazurilor suspecte și confirmate de rujeolă a ajuns la 40. Dintre copii bolnavi, doar trei copii au fost vaccinați

missing
14 august 2018, ora 16:48

Din numărul acestora, în 20 de cazuri, prin investigaţii de laborator, a fost confirmată rujeola la copii din Beşghioz – 6, Copceac – 3, Cazaclia – 3, Cairaclia – 5, Şicoveţ – 2 şi Morenii Noi – 1. Vârsta copiilor variază între 2 şi 14 ani.

Menţionăm că din cele 40 de cazuri, 25 au fost depistate activ de către specialiştii din asistenţa medicală primară şi de către cei din ANSP. Doar trei copii din numărul total înregistrat până în prezent au fost vaccinaţi cu câte o singură doză de vaccin cu component rujeolic, iar ceilalţi copii nu au beneficiat de vaccin din motivul apartenenţei la o confesiune religioasă.

Astfel, cazurile sunt înregistrate în: raionul Ciadîr-Lunga – 28 cazuri (localităţile Beşghioz, Copceac, Cazaclia); raionul Vulcăneşti – 3 cazuri, (toate în Vulcăneşti); raionul Ungheni – 3 cazuri (Şicoveţ, Morenii Noi) şi raionul Taraclia – 6 cazuri, (toate în Cairaclia).

ANSP menţionează că principalele cauze ale extinderii rapide a acestui focar au fost:

– admiterea copiilor cu semne evidente de boală într-o colectivitate;
– contactul apropiat, timp de trei zile, a copiilor sănătoşi cu un copil bolnav, în tabără;
– izolarea tardivă a copilului cu semne de boală;
– adresarea tardivă a celor cu semne de boală după asistenţă medicală;
– refuzul părinţilor de a vaccina copiii, din motivul apartenenței la o confesiune religioasă (familii numeroase, majoritatea cu copii nevaccinaţi).

Atenţie! Unica şi cea mai eficientă metodă de prevenţie a acestei boli infecţioase este vaccinarea!

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram