/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Misiunea OSCE în Moldova îngrijorată de exercițiile militare desfășurate în Zona de Securitate

missing
15 august 2018, ora 20:35

În conformitate cu mandatul său, Misiunea OSCE și-a trimis echipa în zona Zonei de Securitate în zilele de 14 și 15 august, dar echipa a fost împiedicată să monitorizeze complet exercițiile. În conformitate cu Principiile de cooperare dintre Comisia Unificată de control (CUC) și Misiunea OSCE în Moldova din 2004, Misiunea și-a împărtășit observațiile cu toate delegațiile la CUC prin canalele stabilite.

Potrivit Acordul privind principiile soluționării pașnice a conflictului armat în regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992, exercițiile militare în zona de securitate trebuie să fie autorizate de către CUC, ceea ce nu sa făcut în acest caz. Misiunea raportează constatările sale statelor participante ale OSCE, inclusiv țării gazdă, prin intermediul canalelor stabilite.

Misiunea OSCE îndeamnă toate părțile implicate în îndeplinirea Acordului din 1992 privind principiile unei soluționări pașnice să respecte pe deplin prevederile și regimul zonei de securitate, precum și deciziile și reglementările relevante ale CUC. Acest lucru este în interesul tuturor părților, se mai spune în comunicatul OSCE.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram