Platforma DA cere organelor de drept investigarea faptelor săvârșite de persoane necunoscute, care au creat mai multe pagini în rețeaua de socializare FACEBOOK utilizând denumirea și sigla partidului nostru, dar și numele președintelui Andrei Năstase.

Năstase a precizat într-un live că în apropierea protestului din 26 august, activitatea pe aceste pagini s-a intensificat. De exemplu, pe pagina ”Andrei Năstase – primar de Chișinău”, unde în numele platformei DA și a lui Andrei Năstase, se anunță într-un comunicat al partidului, sunt plasate mesaje false și denigratoare, inclusiv mesaje care îndeamnă la aplicarea armelor, violenței și instigă la război civil. În acest context, Andrei Năstase cere demararea imediată a unei investigații minuțioase de către organele competente pentru a identifica persoanele vinovate și a le trage la răspundere penală.

De asemenea, Platforma DA a informat că este posesoare a paginii Facebook a Platformei DA, a site-ului platformada.md, unica pagină oficială a Președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, de pe Facebook este cea marcată cu bifă albastră, acesta având și o pagină de Twitter și, respectiv, Odnoklassniki.