Moldovenii din Diasporă sunt îndemnați să se alăture protestului din 26 august de la Chișinău, însă dacă aceștia nu vor reuși sau nu pot, atunci se pot alătura protestelor organizate în alte orașe europene. După Milan și Londra, despre organizarea evenimentelor pe 26 august anunță și diaspora din Bruxelles și Berlin.

Astfel, moldovenii care se află la Bruxelles sau în apropiere sunt așteptați la ACUM Adunarea generală a Diasporei din Moldova la Bruxelles. Eveniment care se va desfășura la Rond-point Robert Schuman cu începere la ora 13:00.

„Dragi Diasporeni, din anii 90 încoace noi am plecat cu toți in diferite colțurile ale lumii. Mulți din noi nu ne vom mai întoarce. Mulți din noi ne vom întoarce. Suntem toți diferiți, avem preferințe politice diferite, dar toți ne dorim să vedem țara noastră într-o zi ca un stat de drept, o țară unde politicieni se ocupă de dezvoltarea țării și nu de dezvoltarea bunăstării lor personale. Din solidaritate cu moldoveni care vor ieși la proteste în ziua de 26 august 2018 în Moldova, vă îndemnăm să consacrați o zi casei noastre comune care este actuală Republica Moldova și sa va alăturați de noi la Bruxelles. Vă reamintim că adunarea generală a Diasporei din Republica Moldova din toate țările la Bruxelles este una pașnică și se va derula în strictă conformitate cu legislația belgiană. Scopul principal al adunării este să sensibilizăm publicul larg anume la Bruxelles, capitala Uniunii europene, care a fost, rămâne și va fi partener de dezvoltare a Republicii Moldova, partenerul cel mai important al oamenilor de rând din Moldova”, scriu organizatorii evenimentului.

Un alt eveniment organizat de diasporă va avea loc la Berlin în fața ambasadei R. Moldova cu începere de la ora 12:00. „După cum bine cunoaște-ți, dezastrul, dictatura și ipocrizia a pus stăpânire pe acel plai mioritic. Din păcate suntem atât de mulți plecați de acasă, iar asta nu trebuie sa fie un impediment pentru a demonstra nesatisfacerea și amărăciunea lăsată ca amprenta de acest sistem corupt și mârșav. De aceea, în data de 26 August ne vedem cu totii de la mic la mare pentru a ne solidariza cu cei de acasă, a ne face auziți de aici din diaspora și a ne vocifera și noi nemulțumirile de dezmățul de acasă. Eu sper cu înverșunare ca noi putem face parte din aceasta schimbare”, scriu organizatorii.

Amintim că, pe 26 august în Piața Marii Adunări Naționale Mișcarea de Rezistență Națională ACUM va organiza un protest de amploare împotriva guvernării.