/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Expert: Discreția funcționarilor din achizițiile publice de la Bălți generează riscuri de corupție

missing
17 august 2018, ora 12:57

„O problemă mare o constituie faptul că reprezentanții societății civile nu sunt invitați la ședința de evaluare a ofertelor. Iar alte surse de informare cu privire la data, locul și ora ședinței de evaluarea ofertelor, nu există”, este de părere Diana Grosu, autoarea raportului de monitorizare.

Licitațiile publice cu cea mai mare valoare care au fost monitorizate sunt:

-3,2 milioane de lei – „Reparația capitală a încăperilor în Centrul de Cultură pentru secția de box a școlii sportive specializate “B.Petuhov”, str. Decebal, 13 A, din mun. Bălți”. În urma licitației a fost desemnată câștigătoare compania Constructorul, care a avut o ofertă de 2,9 milioane de lei, iar cealaltă companie, Clemantin (2,3 milioane de lei) a fost descalificată din motiv că a întocmit oferta cu abateri semnificative de la actele normative, deși criteriul de atribuire a contractului a fost „cel mai mic preț”.
-6,2 milioane de lei – „Reconstruirea străzilor Caraciobanu și Beleacov din mun. Bălți cu organizarea canalizării apelor pluviale și a scăderii nivelului apelor subterane”, conform necesităților Primăriei mun. Bălți. Deși termenul de execuție a lucrărilor era preconizat 2 luni, lucrările continuă și astăzi. Licitația a fost lansată în 2016, iar contractul a fost câștigat de Î.M. Direcția Reparații și Construcții Drumuri Bălți, a cărei ofertă a fost de 5,3 milioane de lei.

În concluzie, Diana Grosu a formulat mai multe recomandări, iar printre cele mai importante vizează responsabilizarea membrilor grupului de lucru pentru o monitorizare mai responsabilă a contractelor de achiziție publică și evitarea cerințelor restrictive cu scopul atragerii întreprinderilor mici și mijlocii pe piața achizițiilor publice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram