Poliția de Frontieră anunță că se circulă cu dificultate prin punctele de trecere situate la frontiera de est. Astfel, la punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe: - direcția ieșire din RM - 120 de unități de transport.

Pentru a evita situațiile de conflict, polițiștii de frontieră discută permanent cu participanții la traficul transfrontalier. Totodată, la intersecția drumului care duce spre punctul de trecere Palanca a fost amplasată o patrulă a POliției de Frontieră care redirecționează traficul prin cel mai apropiat punct de trecere Tudora -Starokazacie.

Punct de trecere Tudora activează în regim normal, însă este rând format pe sectorul tranzit spre Ucraina, ceea ce condiționează dificultate în deplasare.

În PTF comun Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a format o coloană de aproximativ 100 de mijloace de transport, după barieră, care așteaptă trecerea frontierei de stat pe sensul de ieșire din țară. Reprezentanții celor patru instituții de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina activează la capacitate maximă pentru degajarea circulației. Sunt disponibile trei benzi de deplasare prin punct și toate pe sensul de ieșire din țară.
Totodată, dinspre Republica Moldova în jurul a 10 mașini sunt la intrarea în PTF Tudora. Sectorul tranzit spre Ucraina este blocat cu mijloace de transport, iar rândul ajunge până pe partea moldovenească.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:
 suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
 formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul direcțiilor regionale și sediului central al IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
 aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
 redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
 intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!