Președintele Republicii Belarus, Alexandru Lukașenko, a înlocuit șefia Guvernului. Astfel, noul premier al țării a devenit fostul șef al Băncii de Dezvoltare, Serghei Rumas. Despre acest fapt informează site-ul președinției, citat de Ria Novosti.

Rumas l-a înlocuit pe șeful Cabinetului de Miniștri Andrei Kobyakov, care a ocupat această funcție din 2014.

Lukașenko a făcut și alte remaniere de personal în guvern. L-a nuit în funcția de vicepremier pe Alexandru Turchin, care până atunci fusese șeful aparatului Consiliului de Miniștri. Igor Lyashenko, care a condus concernul Belneftekhim, a devenit al doilea vicepremier. El va supraveghea problemele care anterior erau curate de Vladimir Semașko – industria, combustibilul și energia.

Un alt vicepremier a fost numit Vladimir Kuharev, care a deținut funcția de vicepreședinte al comitetului de stat de control. El va fi responsabil pentru sfera construcțiilor, locuințelor și serviciilor comunale și a transportului.

Igor Petrișenko, ambasadorul Belarusului în Rusia, a devenit și el vicepremier. El va supraveghea sfera socială – sănătate, educație, cultură și sport.

Președintele Belaruslui a numit, de asemenea, mai mulți miniștri – Dmitri Mikulenok a devenit ministru al arhitecturii și construcțiilor, Pavel Utyupin – ministru al industriei, Konstantin Shulgan – ministru al comunicațiilor și informatizării, Dmitry Krutoy – ministru al Economiei. Roman Golovchenko a devenit președintele Comitetului militar-industrial de stat.