/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ambasada Ucrainei la Chișinău, despre recentele exerciții militare: Aceste acțiuni confirmă necesitatea unei retrageri complete și necondiționate a trupelor ruse

missing
19 august 2018, ora 12:50

„Ambasada Ucrainei în Republica Moldova își exprimă îngrijorarea cu privire la acțiunile provocatoare ale Federației Ruse în încălcarea regimului de securitate a zonei din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în special, prin prezența neautorizată în perioada 14-15 august 2018 de personal și echipament militar al Grupului Operativ al Forțelor Ruse în Zona de Securitate, punerea în aplicare a măsurilor, asociat cu forțarea râului Nistru și obstrucționarea îndeplinirii atribuțiilor de către forțele de menținere a păcii și reprezentanții Misiunii OSCE”, se spune într-un comentariu al ambasadei pe pagina de facebook.

Potrivit aceleiași note, neglijarea de către partea rusă a prevederilor acordului de încetare a focului din 21 iulie 1992, care determină regimul de funcționare a zonei de securitate, precum și neîndeplinirea de către Rusia a obligațiilor sale subminează încrederea între participanții la procesul de negociere și continuă să escaladeze tensiunile din regiune.

„Aceste acțiuni ale Rusiei confirmă din nou necesitatea unei retrageri complete și necondiționate a trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu deciziile Summit-ului de la Istanbul din 1999 al OSCE”, se mai spune în comentariu.

Anterior și Misiunea OSCE în Moldova și-a exprimat îngrijorarea cu privire la exercițiul militar de trecere a râurilor desfășurat în Zona de Securitate de către Grupul Operațional al Forțelor Ruse la 14 și 15 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram