Cinci stații de testare tehnică auto din regiunea transnistreană urmează să fie autorizate de autoritățile de la Chișinău pentru servicii ce vor prestate proprietarilor de autoturismelor care urmează să fie acceptate în traficul internațional pe baza unor plăcuțe de înmatriculare neutre.

Despre acest fapt s-a discutat în ședința de vineri a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea reprezentanților partenerilor internaționali din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, conducătorii celor cinci stații au frecventat cursuri de instruire organizate de către reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), iar timpul apropiat stațiile nominalizate urmează să obțină de la ANTA autorizațiile de activitate în domeniul inspecției tehnice a autovehiculelor.

Săptămâna viitoare grupurile de lucru vor discuta despre asigurarea funcționalității punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Râbnița și Tiraspol.

Amintim că, Chișinăul s-a angajat să accepte mijloacele de transport din regiunea transnistreană în traficul internațional începând cu 1 septembrie.