/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Kremlinul anunță care a fost scopul întrevederii dintre Merkel și Putin

missing
19 august 2018, ora 12:58

Cei doi lideri au discutat sâmbătă, în cadrul unei întrevederi la Schloss Meseberg, lângă Berlin, despre o serie de subiecte de interes internaţional, cum ar fi conflictele din Ucraina şi Siria, situaţia refugiaţilor sirieni sau proiectul unui gazoduct submarin care a atras opoziţia SUA şi mai multor ţări UE.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că întrevederea, care a durat trei ore, a fost “foarte serioasă şi detaliată”, informează agenţia de ştiri Tass.

“Nu a existat niciun obiectiv de a ajunge la un acord. A fost o discuţie utilă de sincronizare a ceasurilor în ceea ce priveşte o serie de chestiuni urgente”, a adăugat Peskov.

Întrevederea bilaterală, care s-a desfăşurat la Schloss Meseberg, un palat în stil baroc aflat la aproximativ 65 de kilometri nord de capitala germană, a fost prima reuniune între liderii de la Berlin şi Moscova care are loc în Germania după anexarea de către Rusia a regiunii Crimeea, în urmă cu patru ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram