/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Câte milioane de lei au fost alocate pentru lucrărilor de reparaţie în grădiniţele din Chişinău

20 august 2018, ora 15:51

Potrivit unui comunicat al primăriei, în total, în acest an, s-au efectuat lucrări de reparaţie în 110 grădiniţe. S-au făcut reparaţii la blocurile alimentare, depozitele alimentare, blocurile sanitare, reparaţia acoperişurilor, schimbarea uşilor şi ferestrelor, reparaţia spălătoriilor şi a punctelor medicale sau a pavilioanelor, dar şi s-au efectuat lucrări curente în valoare de circa 7,8 milioane lei. În rezultat, către 1 septembrie vor fi redeschise 11 grupe pentru copii.

În altă ordine de idei, primarul general interimar s-a arătat nemulţumit de faptul că în circa 90 la sută din instituţiile de învăţământ preşcolar din municipiu nu funcţionează hotele din blocurile alimentare, achiziţionate în anul 2017. Ruslan Codreanu s-a referit în termeni critici şi la modul de organizare şi desfăşurare a achiziţiilor publice în sistemul educaţional. „Planificarea achiziţiilor publice are loc defectuos, iar procedurile sunt organizate fără respectarea principiilor de transparenţă”, a punctat primarul de Chişinău.

„Din cauza activităţii unor funcţionari din cadrul Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, unele grădiniţe nu vor fi deschise până pe data de 15 septembrie. De ce trebuie să sufere copiii şi părinţii pentru incompetenţa acestor funcţionari?”, a conchis Ruslan Codreanu, solicitând şefului DGETS să convoace comisia de disciplină pentru a examina situaţia creată.

Totodată, Codreanu a solicitat ÎM Regia „Lumteh” să continue lucrările de iluminare a teritoriilor adiacente grădiniţelor, iar ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” să cureţe copacii din curţile instituţiilor de educaţie timpurie. În acelaşi timp, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie va asigura securizarea căilor de acces din preajma instituţiilor de învăţământ preşcolar şi va repara drumurile din preajma grădiniţelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram