Bugetarii vor avea o minivacanță la sfârșitul lunii august. Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede ca zilele de 28, 29 şi 30 august 2018 să fie considerate zile de odihnă, iar zilele de sâmbătă, 8 și 29 septembrie şi 27 octombrie 2018 – zile lucrătoare.

În nota informativă a proiectului se precizează că acesta a fost elaborat la solicitarea Confederației Naționale a Sindicatelor.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, decizia a fost luată în scopul organizării optime a timpului de muncă şi de odihnă din luna august 2018, ținând cont de faptul că ziua de 27 august, când este marcată Independenţa Republicii Moldova, şi de 31 august, când sărbătorim Ziua Limbii Române, sunt declarate oficial zile libere.

Astfel, bugetarii vor avea o minivacanță începând cu data de 25 și terminând cu 2 septembrie.

Precizăm că două organizații sindicale au declarat că nu susțin proiectul dat de lege, iar Asociația Patronală „Camera de Comerț Americană din Moldova” (AmCham Moldova), a semnalat „îngrijorarea mediului de afaceri față de lipsa de previzibilitate, riscurile perturbării activității și impunerii unor costuri operaționale disproporționate asupra întreprinderilor, dar și costuri sociale care ar putea fi generate prin declararea zilelor suplimentare de odihnă în luna august 2018″.