/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ministerul Sănătății trage alarma. Cod portocaliu de rujeolă în țară

20 august 2018, ora 12:25

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Svetlana Cebotari, a declarat după ședinței comisiei că 60% dintre cazurile de rujeolă sunt înregistrate în raionul Ceadâr Lunga. Între două și șapte cazuri de rujeolă sunt în raioanele Cahul, Ungheni, Strășeni, Taraclia, Nisporeni și Vulcănești.

Maladia se răspândește foarte rapid. Focarul a izbucnit la începutul lunii august, după ce un copil din Ceadâr Lunga, întors infectat dintr-o vizită din Ucraina, în perioada de incubație s-a aflat la tabăra de odihnă din satul Morenii Noi, Ungheni, cu aproape o sută de persoane, majoritatea din raioanele de sud ale țării.

Măsurile care vor fi întreprinse în perioada imediat următoare în scopul prevenirii răspândirii infecției sunt vaccinarea copiilor și adulților care nu au beneficiat de vaccin. Lucrătorii medicali au sarcina ca, până pe 1 septembrie, să evalueze statutul vaccinal al tuturor copiilor, să depisteze copiii care nu au fost vaccinați și să poarte discuții cu părinții pentru a-i convinge să-i vaccineze. Copiii nevaccinați ar putea să nu fie admiși în procesul educațional.

Svetlana Cebotari declară că metoda cea mai sigură de protecție împotriva rujeolei este vaccinarea. Republica Moldova este asigurată 100% cu vaccin, serurile sunt calitative şi sunt utilizate de aproape 50 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram