Ilan Șor, primarul de Orhei, care se află sub control judiciar, a fost în Israel. Acesta a obținut permisiunea Curți de Apel Cahul de a părăsi țara, acolo unde se examinează dosarul său, în ședința trecută din 8 august. Solicitată de TV8, Procuratura Anticorupție a precizat că a cerut instanței să respinsă cererea.

„Cererea o fost depusă la ședința din 8 august, atunci procurorul a solicitat respingerea acestea”, a declarat Anastasia Mihălceanu, ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție. Ea a menționat că Șor a invocat că merge în Israel la tratament, precizând că stă la evidență la cardiolog, astfel cererea acestuia a fost acceptată.

Precizăm că potrivit Newsmaker, în Israel, primarul orașului Orhei Ilan Șor împreună cu familia a stat la hotelul Dan Accadia din orașul balnear Herzliya. De asemenea se cunoaște că acesta a zburat în Israel într-un avion privat și s-a oprit la hotel sub un nume fals.

La Curtea de Apel din Cahul i-a dat permisiunea lui Ilan Șor să părăsească Moldova pentru a vizita Israel în perioada 9-19 august.

Amintim că primarul de Orhei a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la șapte ani și jumătate de închisoare la 21 iunie 2017. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Sentința primei instanțe a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la cererea lui Ion Pleșca, președintele Curții de Apel Chișinău.