/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ce spune Procuratura Anticorupției despre plecarea lui Șor în Israel

21 august 2018, ora 13:22

„Cererea o fost depusă la ședința din 8 august, atunci procurorul a solicitat respingerea acestea”, a declarat Anastasia Mihălceanu, ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție. Ea a menționat că Șor a invocat că merge în Israel la tratament, precizând că stă la evidență la cardiolog, astfel cererea acestuia a fost acceptată.

Precizăm că potrivit Newsmaker, în Israel, primarul orașului Orhei Ilan Șor împreună cu familia a stat la hotelul Dan Accadia din orașul balnear Herzliya. De asemenea se cunoaște că acesta a zburat în Israel într-un avion privat și s-a oprit la hotel sub un nume fals.

La Curtea de Apel din Cahul i-a dat permisiunea lui Ilan Șor să părăsească Moldova pentru a vizita Israel în perioada 9-19 august.

Amintim că primarul de Orhei a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la șapte ani și jumătate de închisoare la 21 iunie 2017. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.

Sentința primei instanțe a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, invocându-se traducerea acestuia din română în rusă, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție la cererea lui Ion Pleșca, președintele Curții de Apel Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram