/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

David Beckham va primi Premiul Preşedintelui UEFA

21 august 2018, ora 20:41

„Premiul Preşedintelui răsplăteşte realizările extraordinare, excelenţa profesională şi calităţile personale exemplare. L-am ales pe David Beckham să primească în acest an premiul fiindcă a fost un ambasador global al fotbalului, promovând jocul şi valorile sale în fiecare colţ al planetei. Eforturile sale neobosite în scop umanitar, care au salvat vieţilor multor copii din lumea întreagă, trebuie de asemenea omagiate. Beckham este un adevărat simbol fotbalistic al generaţiei sale”, a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Beckham, care va primi distincţia în acest an la Monaco, a jucat 762 de meciuri, reuşind 130 de goluri şi mult mai multe pase decisive, într-o carieră de mai bine de 20 de ani. El a câştigat Liga Campionilor cu Manchester United în 1999, după o finală dramatică împotriva lui Bayern Munchen (2-1).

“Este o onoare pentru mine să primesc Premiul Preşedintelui UEFA”, a spus Beckham, primul englez cu 100 de apariţii în Liga Campionilor. “În cariera mea am dat întotdeauna 100% şi am încercat să susţin valorile spiritului de echipă şi fair play-ului şi sunt mândru să apar pe lista ilustră a jucătorilor ce au obţinut anterior această distincţie”, a adăugat el.

În afara succeselor sale ca fotbalist, englezul de 43 de ani are şi o activitate în afara gazonului pentru a îmbunătăţi viaţa celor care trăiesc în sărăcie, oferindu-le adolescenţilor şansa să frecventeze şcoala.

După ce a jucat aproape zece ani la Manchester United, cu care a câştigat de şase ori Premier League, Beckham s-a transferat la Real Madrid, unde a petrecut următoarele patru sezoane. Au urmat experienţele la LA Galaxy, AC Milan şi Paris Saint-Germain, echipa la care şi-a încheiat cariera în 2013.

Beckham a strâns 115 meciuri în naţionala Angliei, pentru care a marcat 17 goluri, participând la trei Cupe Mondiale şi două Campionate Europene.

El a fost inclus de două ori în echipa anului alcătuită de UEFA, în 2001 şi 2003, iar în 1999 a terminat pe locul 2 în clasamentul Balonului de Aur, după brazilianul Rivaldo.

Câştigătorul de anul trecut al Premiului Preşedintelui UEFA este italianul Francesco Totti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram