Consilierul municipal Ion Cebanu  solicită ca prima oră de dirigenție din acest an să fie dedicată Marii Uniri din 1918. În acest sens liberalul a trimis o interpelare către Direcția generală educație, tineret și sport (DGETS). Direcția spune însă că primele lecții de dirigenție sunt coordinate cu ministerul Educației.

„Având în vedere că suntem în anul centenarului Marii Uniri, […], în calitatea mea de consilier municipal, solicit să dispuneți, ca în toate instituțiile de învățământ de pe teritoriul mun. Chișinău prima oră de dirigenție din noul an școlar 2018-2919 a fi dedicată Marii Uniri de la 1918”, se spune în interpelarea consilierului municipal.

DGETS însă spune că cel mai probabil solicitarea dată nu va fi pusă în aplicare. „Prima lecție este conform ordinului ministerului Educației”, a declarat Elena Vorotneac, purtătorul de cuvânt al DGETS.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!