/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Naționala Moldovei de robotică a câștigat medalia de bronz la olimpiada mondială FIRST Global Challenge 2018

21 august 2018, ora 17:27

Tematica din acest an a competiției FGC a fost ”Impactul Energiei”, una din problemele globale. Având la dispoziție un set standard de piese, motoare și mecanisme, pe parcursul a 3 luni echipele participante au conceptualizat, construit și programat câte un robot agil, care a simulat pe teren producerea energiei din surse renovabile, în alianțe cu alte două echipe. Alianțele au alimentat centrale electrice, au lansat instalații de energie regenerabilă și au construit rețele de distribuție eficiente.

Astfel, pe lângă faptul că tinerii au concurat într-o competiție de robotică, participanții au avut ocazia să conștientizeze că problemele globale pot fi soluționate prin aplicarea tehnologiei, comunicare și cooperare.

Florin Cazac, mentorul naționalei de robotică: “Mă bucur că am reușit să consolidez o echipă unită care a demonstrat rezultate excelente în construcția, programarea robotului, dar și capacitate de a reacționa rapid în alianțele cu alte țări. Specificul competiției constă în faptul că e nevoie de cooperare și negociere cu echipele altor țări și a face alianțe cu ele pentru a acumula punctaj mai mare. Noi am reușit să ne împrietenim cu aliații noștri, ceea ce ne-a permis să fim printre primele 3 echipe care au depășit 7000 de puncte în toate cele 8 runde de calificări.”

E de menționat că nivelul olimpiadei a fost unul foarte înalt, iar la ceremoniile de deschidere și premiere au participat reprezentanții conducerii de vârf a Mexicului, oficialități din SUA, reprezentanții ambasadelor țărilor participante, astronauți, oameni de știință, ingineri și cercetători din domeniul energetic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram