/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Pentru duminică în PMAN sunt anunțate două mitinguri. Cine sunt organizatorii și ce spune primăria

missing
21 august 2018, ora 16:33

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Vadim Brânzaniuc, a precizat că pentru data de 26 au fost depuse mai multe declarați prealabile, iar câteva grupuri care intenționau să organizeze evenimente au renunțat, și au rămas două grupuri, o asociație în frunte cu Maia Laguta și Partidul Liberal Democrat în numele Comitetului Mișcării Naționale de Rezistență ACUM.

Deși a avut loc o ședință unde s-a încercat să se ajungă la un numitor comun, ambele organizații au anunțat că vor organiza manifestații. Brânzaniuc a menționat că în conformitate cu art. 11 din Legea cu privire la întruniri, atunci când sunt doi sau mai mulți organizatori ai unui eveniment în același timp și loc are prioritate cel care a depus primul solicitarea, în acest caz este organizația condusă de Laguta.

Însă, oficialul a explicat că dreptul la protest este consfințit în Constituție, iar primăria nu va emite nicio dispoziție privind permiterea sau interzicerea organizării unui eveniment sau altul, menționând că PLDM a spus că duminică vor organiza un protest pașnic. Brânzaniuc a mai menționat că poliția va asigura menținerea ordinii publice.

Astfel, potrivit site-ului primăriei, duminică în PMAN manifestația organizată de asociația „Salvgardare”, condusă de activista Maia Laguta va împărți piața cu protestul organizat de Mișcarea de Rezistență ACUM.

În total în Chișinău pentru 26 august sunt anunțate organizarea a 34 de evenimente. În calitate de organizatori se regăsesc partidul Platforma DA, Partidul Șor, Partidul Socialiștilor

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram