În perioada 18-20 august mai multe localități din țară au fost afectate de ploi torențiale cu grindină. În urma precipitațiilor abundente au rămas distruse mai multe porțiuni de drumuri locale în raionul Cantemir. Astfel se raportează că în satul Cania a fost distrus circa 5,2 km de drum, dar și în satul Cârpești circa 0,3 km.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile au fost afectate mai multe terenuri agricole și gospodării particulare. În UTA Gagauzia, satul Congazcicul de Jos au fost afectate circa 7 ha de legume, dar și în orașul Vulcănești circa 23 ha de vii.

La nordul țării, în satul Chișcăreni a raionului Sîngerei ploaia a afectat 1,2 ha de vii. Mai mult, se raportează că în satul Chișcăreni în urma precipitațiilor puternice însoțite de rafale de vânt au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie și 48 metri pătrați de țiglă metalică de pe acoperișul a trei case de locuit.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile înregistrate.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!