/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

A încercat să mituiască o comisie pentru acreditarea instituției pe care o conduce. Directoarea unei școli, pe banca acuzaților

missing
22 august 2018, ora 10:07

Potrivit procurorilor, temei pentru începerea urmăririi penale a servit denunţul unui funcționar din cadrul Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare (ANACEC), pe faptul transmiterii mijloacelor băneşti necuvenite în sumă de 300 dolari SUA, de către administratoarea unei instituţii private de învăţământ din Chișinău, specializată pe cursuri de formare profesională.

Conform materialelor cauzei, directoarea solicitase anterior o evaluare din partea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Educaţie şi Cercetare a instituției de învățământ administrate, în vederea acreditării unui şir de programe de formare profesională. În urma vizitei efectuate la sediul acesteia, comisia a identificat o serie de neajunsuri. Prin urmare, în schimbul banilor, învinuita solicita influențarea de către funcționar a membrilor comisiei de acreditare, pentru ca această să ignore deficiențele depistate și să soluționeze cererea de o manieră favorabilă acreditării instituției.

Învinuita își recunoaște vina, iar dacă instanța de judecată va decide astfel, aceasta riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 u.c. sau închisoare de până la 3 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram