/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Care este tema primei ore de dirigenție din 3 septembrie

22 august 2018, ora 12:59

Liniile de subiect ale primei lecții trebuie să țină de biografia scriitorului, actualitatea temelor abordate în scrierile sale, rolul scriitorului la promovarea valorilor naționale și operele lui.

Ion Druţă s-a născut la 3 septembrie 1928 în satul Horodişte, raionul Donduşeni. Operele sale: „Frunze de dor”, „Balade din câmpie”, „Ultima lună de toamnă”, „Povara bunătăţii noastre”, „Clopotniţa”, „Horodişte”, „Biserica albă”, „Toiagul păstoriei” etc. fac parte din fondul de aur al literaturii naţionale. Din 1987 Ion Druţă este preşedinte de onoare al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Este membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. La 26 august 2008, a obţinut Premiul de Stat „pentru contribuţia de excepţie la dezvoltarea culturii şi literaturii naţionale şi universale”.

Festivitatea solemnă consacrată primului sunet va avea loc pe 3 septembrie, la ora 08.30. Evenimentul se recomandă să înceapă cu onorarea simbolurilor de stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram