Șeful statului susține că protestul planificat pentru duminică, 26 august, nu este decât parte a campaniei electorale a opoziției și nu are nicio legătură cu anularea alegerilor din Chișinău. Despre acest fapt, Dodon a scris pe pagina sa de facebook.

„Protestul preconizat pentru duminică nu are nimic comun cu anularea alegerilor din Chişinău. Cred că ele reprezintă o nouă încercare a aşa-numitei opoziţii de dreapta de a-şi provoca foştii parteneri de guvernare, pentru a se expune drept nişte victime ale regimului şi de a încerca, în acest mod, să atragă şi mai mult electoratul în viitoarele alegeri parlamentare”, a scris Dodon.

Acesta a mai chemat autoritățile și organizatorii protestului să nu permită destabilizarea situației. „Nu sunt contra organizării protestelor, cu condiţia că acestea să se desfăşoare în mod paşnic şi fără destabilizare. Fac apel şi către una dintre părţi, PDM, care controlează Guvernul şi majoritatea parlamentară, şi către cealaltă parte, foştii lor parteneri – să nu admită o destabilizare sau acţiuni care ar degenera într-o situaţie ireversibilă”, a mai spus șeful statului.

Amintim că, în zilele de 26 și 27 august Mișcarea de Rezistență ACUM planifică organizarea unui protest de amploare cu participarea a mii de oameni. Precizăm că simultan cu protestul de la Chișinău au anunțat desfășurarea protestelor diaspora din Londra, Milan, Berlin și Bruxelles.