/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Cod portocaliu de rujeolă: Direcția educație cere identificarea copiilor nevaccinați din instituțiile de învățământ

missing
22 august 2018, ora 15:48

În același timp, DGET cere organizarea informării părinţilor despre necesitatea vaccinării şi transmiterea datelor despre copiii nevaccinaţi medicilor de familie din teritoriu. De asemenea, recomandă părinţilor să se adreseze la medicul de familie pentru alte detalii relevante privind riscurile rujeolei şi atenţionează despre situaţia alarmantă şi creşterea numărului de îmbolnăviri în ultima perioadă.

Rujeola se manifestă printr-o răspândire foarte rapidă în comunitățile nevaccinate, iar specialiştii susţin că un copil bolnav poate să infecteze circa 18 copii. Maladia, foarte contagioasă și periculoasă, prezintă o stare febrilă cu erupții, însoțită de tuse, rinită și/sau conjunctivită. Urmările acestei maladii sunt foarte grave, care pot duce la sechele pe viață sau chiar deces. Singura metodă de protejare împotriva rujeolei este vaccinarea care este sigură și eficientă. Nu există tratament specific împotriva rujeolei, odată ce persoana este infectată, tratamentul este doar simptomatic.

În Republica Moldova, cazurile au fost importate din Ucraina și România cu transmitere ulterioară în țară. Doar în luna august au fost înregistrate 168 de cazuri, dintre care 105 îmbolnăviri. În ultima săptămână, cele mai multe au fost în raioanele Ceadîr-Lunga, Vulcănești, Ungheni, Taraclia, Cahul și Hîncești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram