/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Vladimir Voronin: Moldova nu s-a realizat ca stat independent

missing
22 august 2018, ora 18:58

„Independența a venit pe neașteptate. Nimeni nu s-a așteptat că URSS-ul poate fi distrus de un grup de trădători în frunte cu Gorbaciov. Toate declarațiile care au fost expuse sau scrise de așa-numiții luptători pentru independență și democrație sunt false și demagogice. De menționat că tocmai din cauza acestor ,,luptători’’ Moldova ca stat independent nu s-a realizat”, a subliniat fostul șef de stat într-o declarație pentru IPN, cu ocazia celei de-a 27-a aniversări a Independenței.

În opinia sa, cetățenii nu au devenit cu nimic mai independenți și, de fapt, sunt dezorientați de proiectele naționale realizate în țară. Prin urmare, rezultatul poate fi văzut pe față, prin plecarea masivă peste hotare, o mare parte emigrând definitiv.

Vladimir Voronin susține că în aceste condiții este imposibil să prognozezi viitorul. „Acest viitor poate fi realizat doar prin consolidarea societății pe care o reprezentăm noi, cetățenii acestei țări. Doar așa vor fi schimbări radicale care vor îndrepta Moldova pe calea dezvoltării ca stat cu adevărat independent”, a mai spus liderul PCRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram