/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

British Airways anunţă că într-o lună îşi va anula zborurile către Iran

missing
23 august 2018, ora 20:55

Într-un comunicat, British Airways a explicat că a decis suspendarea zborurilor sale între Londra şi Teheran, precizând că, în prezent, nu mai sunt viabile din punct de vedere comercial.

Transportatorul le-a prezentat scuze călătorilor care intenţionau să meargă în Iran şi a indicat că discută cu companii aeriene partenere în scopul de a propune noi rezervări clienţilor respectivi. British Airways va putea propune alternativ o rambursare a costului biletelor sau posibilitatea de a devansa zborul, a precizat compania.

Ultimul zbor către Teheran va avea loc pe 22 septembrie şi cel provenit din capitala iraniană – pe 23 septembrie.

Compania îşi reluase zborurile directe către Iran în urmă cu doi ani, în contextul în care sancţiunile împotriva Iranului erau relaxate, reaminteşte BBC.

În afară de British Airways, Iranul este deservit şi de alte companii europene, precum Air France, Lufthansa sau Alitalia.

Compania olandeză KLM a anunţat la începutul lui iulie suspendarea zborurilor sale între Amsterdam şi Teheran începând de la 24 septembrie, invocând ”raţiuni comerciale”.

Retragerea SUA din acordul privind programul nuclear iranian încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri ale lumii şi intrarea în vigoare, la începutul lui august, a sancţiunilor economice dure au schimbat lucrurile şi pun în cauză mai multe proiecte de investiţii ale unor companii europene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram