/FOTO/ SIS au găsit loturi impunătoare de muniţii şi substanţe explozive. În ce localități

23 august 2018, ora 14:13

Cele mai multe dispozitive explozibile şi muniţii au fost descoperite în raionul Ocniţa, şi anume: 31 000 de cartușe de diferit calibru, 7 grenade de model F1, 9 grenade de model RGD, 15 blocuri TNT (trotil), 6 încărcătoare pentru pistol mitralieră, 5 încărcătoare pentru puşcă semiautomată cu lunetă (SVD), 12 cutii cu benzi pentru cartușe și 5 benzi cu cartușe pentru mitralieră PK.

Totodată, cinci blocuri TNT (trotil) au fost ridicate în cadrul acţiunilor iniţiate în privinţa păstrării, procurării, fabricării sau comercializării armelor de foc, în raionul Criuleni.

Un alt caz de păstrare a armelor de foc şi muniţiilor a fost descoperit în raza raionului Vulcăneşti, UTA Găgăuzia, fiind identificate 2 mine antipersonal, o grenadă de model F1, o grenadă de model RGD 5, o grenadă RG 42, un bloc TNT cu fitil detonant, 4 capse detonante, un cartuş antitanc, un încărcător pentru pistol mitralieră AK, peste 200 de cartuşe de diferit calibru.

În prezent, ofiţerii SIS de comun cu reprezentanţii organelor de ocrotire a normelor de drept investighează toate 3 cazuri, în vederea elucidării tuturor circumstanţelor, identificării persoanelor implicate în activitatea infracţională, precum şi determinării existenţei elementelor comune între acestea. Acţiunile au fost realizate urmare a valorificării informaţiei deţinute de către SIS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram