Premierul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere, miercuri în Republica Moldova cu reprezentanţii Asociaţiei Investitorilor din România, printre subiectele discutate fiind şi racordarea Republicii Moldova la Uniunea, transmite Guvernul, scrie Mediafax.

„Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 22 august, o întrevedere cu reprezentaţii Asociaţiei Investitorilor din România (AIR) în Republica Moldova. Cu această ocazie, înaltul oficial român a reiterat importanţa deosebită pe care România o acordă Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova. Şeful Executivului a subliniat importanţa intensificării consultărilor şi cooperării bilaterale pe toate temele de interes comun, precum sporirea prezenţei investiţionale, racordarea ireversibilă a Republicii Moldova la UE şi, implicit, la România, sub raport energetic, al infrastructurii, al instituţiilor, dar şi al valorilor”, se arată în comunicatul Executivului remis miercuri MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, „În cadrul reuniunii au fost prezentate priorităţile de activitate ale Asociaţiei Investitorilor din România în Republica Moldova şi manifestarea interesului reciproc privind consolidarea eforturilor pentru îmbunătăţirea mediului investiţional din Republica Moldova prin întrajutorare reciprocă”.

Executivul mai precizează că la începutul acestui an, cu ocazia vizitei la Chişinău, premierul Dăncilă a participat la evenimentul de lansare a AIR în Republica Moldova.