Activistul civic și membrul Platformei DA, Ruslan Verbițchi, care a fost reținut în Ucraina fiind bănuit că transporta muniție, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de judecătoria raionului Belgorod-Dnistrovski. Despre acest fapt a declarat avocatul lui Verbițchi, Stanislav Klimenco, scrie Newsmaker.

Klimenko a vorbit optimist cu privire la viitorul cazului. Potrivit acestuia, procuratura nu are dovezi serioase. „Nu numai că i-au „pus” cartușele, ei nici nu au înregistrat nimic: fără martori, fără camere video. Ei nu vor dovedi nimic, iar dosarul se va destrăma ”, afirmă avocatul.

Cu toate acestea, potrivit avocatului, Verbițchi va trebui să aștepte cel puțin două luni până la proces. „[L-au plasat] sub arest la domiciliul în Belgorod-Dnestrovsky pe toată durata investigației. Ancheta va continua timp de două luni, după care cazul va fi înaintat instanței. I-am închiriat o locuință în Belgorod-Dnestrovsky, ceea ce este permis”, a spus Klimenko.

Amintim că, Verbițchi a fost reținut la 22 august în punctul de trecere Palanca-Maiaki-Udobnoe. În mașina bărbatului au fost găsite 60 de cartușe pentru pistol-mitralieră „kalashnikov”. Moldoveanul, care este și membru al Platformei Demnitate și Adevăr, susține că totul este o înscenare și o capcană organizată de autoritățile de la Chișinău. De aceeași părere sunt și reprezentanții formațiunii care susțin că astfel sunt intimidați participanții de la protestul de duminică. Pe acest caz, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, i-a expediat o scrisoare deschisă lui Prosenko în care îi spune să nu facă jocul guvernării de la Chișinău.