La Curtea de Apel Cahul s-a desfășurat a cincea ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor. Potrivit avocatului, Iulian Balan, a fost audiat un singur martor din partea apărării.

„Astăzi a fost audiat un specialist invitat de partea apărării care a confirmat nevinovăția lui Ilan Șor”, a declarat Iulian Balan precizând că nu ne poate oferi mai multe detalii „fiind o ședință cu ușile închise”.

Potrivit avocatului următoarea ședință de judecată a fost stabilită pentru 12 septmebrie. Atunci va continua audierea martorilor apărării.

Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihalceanu, nu a răspuns la telefon pentru a prezenta poziția procuraturii.

Menționăm că, înainte de a se începe ședința de judecată mai mulți simpatizanți ai partidului Șor au protestat în fața Curții de Apel Cahul în susținerea lui Ilan ȘOR. Oamenii strigau că sunt împreună cu Ilan și cer o justiție corectă.

Amintim că Judecătoria Chișinău, oficiul Buiucani, a emis pe 21 iunie 2017, o hotărâre prin care actualul primar de Orhei a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare. În aceeași zi, Ilan Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar.