/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Contractul de 43 de mln de euro privind construcția Arenei Chișinău a fost semnat

24 august 2018, ora 16:29

Contractul prevede că o primă tranșă de cinci mii de euro va fi achitată după 30 octombrie 2018 la atingerea unui progres realizat de 10% în construcție, a doua tranșă de cinci mii de euro va fi achitată după 30 martie 2019 la atingerea unui progres realizat de 50% în construcție. Restul sumei va fi achitată după ce arena va fi construită după cum urmează:

Documentul prevede că partenerul Privat va efectua lucrări de proiectare şi lucrări de construcţie ale arenei polivalente de interes naţional, inclusiv Lucrări de construcţie şi dotarea cu mobilier, instalarea de accesorii şi echipamente, proiectare peisagistică, drumuri, conectarea la utilităţi şi alte activităţi de infrastructură, în conformitate cu prevederile proiectului de execuție, cu detalii de executare, precum şi cu norme, standarde şi prevederi tehnice în vigoare în Republica Moldova.

Arena polivalentă de interes național urmează a fi proiectată și construită în baza următoarelor elemente:

1) capacitate de bază de cel puțin 4000 și cel mult 4100 de locuri/scaune;
2) capacitate de găzduire a diverselor evenimente sportive (conform standardelor federațiilor internaționale din domeniile respective, de exemplu ale Federației Internaționale de Volei (FIVB), Federației Internaționale de Baschet (FIBA) etc.), culturale, conferințe, concerte, expoziții etc.;
3) zonă de parcare cu capacitate de cel puțin 1000 și cel mult 1100 de locuri;
4) zonă separată pentru antrenamente și evenimente mici;
5) zonă separată pentru Aqua Park, Spa și Fitness acoperite, piscină olimpică cu tribună pentru spectatori de cel puțin 500 de locuri/scaune (conform standardelor Federației Internaționale de Natație (FINA)), corturi de tenis deschise (cel puțin 8), puncte de alimentație publică, infrastructură;
6) termen de construcție a arenei polivalente de 12 luni de la data recepționării de către partenerul privat a autorizației de construire.

Contractul integral poate fi citit AICI.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram