Pentru duminică, 26 august, în Piața Marii Adunări Naționale Mișcarea de Rezistență ACUM anunță organizarea unui protest antiguvernamental cu participarea a zeci de mii de oameni din țară, dar și din diasporă. În același timp, în alte localități ale țării sunt anunțate evenimente ... de cultură.

Astfel, la Cimișlia va avea loc Festivalul Național al Strugurelui. Evenimentul va începe la ora 10:00 și este organizat de Consiliul raional Cimișlia în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor Strugurilor din Moldova. Organizatorii anunță că producătorii de struguri pentru masă din Moldova vor fi prezenți la festival cu cele mai valoroase soiuri de struguri, produși pe podgoriile însorite ale plaiului moldav, care au calități dietetice și gustative deosebite. Totodată, în cadrul evenimentului vor fi organizate expoziții și degustări a strugurilor, vizitatorilor fiindu-le pregătit și un vast program artistic.

La Șoldănești cu începere la ora 10:00 vor avea loc un șir de activități culturale pentru a celebra cei 27 de ani de Independență ai R. Moldova.

La Dubăsarii Vechi se va organiza Festivalul ”PĂTLĂGICA” ediția a IV-a. Evenimentul va începe la ora 12:00 și sunt așteptate delegații din 8 țări: Estonia, Italia, Rusia, România, Bielarus, Republica Congo, Lituania, Azerbaijan.

În satul Bălăbănești va avea loc un eveniment pentru celebrarea zilei Independenței și Limba Noastră. Administrația publică locală anunță expoziții, concert și …vânzări de cârnăciori, bere și înghețată. Invitatul special al serii este Adrian Ursu. 

La Bălți va avea loc Cupa Independentii 2018 de DragRacing. Evenimentul se va desfășura pe teritoriul Aeroportului Internațional “Balti-Lyadoveny”.