/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Corturi anticaniculă la ieșirea și intrarea în țară. Poliția de Frontieră va fi la datorie în cele nouă zile de vacanță

missing
25 august 2018, ora 20:06

– se va spori numărul polițiștilor de frontieră,
– se vor deschide toate benzile de circulație pe teritoriile PTF-urilor,
– se va acorda o atenție specială familiilor cu copii și altor categorii de persoane (bătrâni, persoane cu dezabilități, etc.) supuse controlului de frontieră fără rând, precum și redirecționarea acestora pe banda Corpului Diplomatic,
– se va intensifica cooperarea cu Serviciul Vamal, întru realizarea unor măsuri specifice de control al trecerii frontierei (implementarea procedurii REVERS – redirecționând fluxul de pe o directie pe alta (intrare/ieșire), dar și efectuarea controlului după metoda „One Stop Shop”).

În contextul înregistrării, în această perioadă, a unui trafic intensiv în punctul de trecere comun Palanca, s-a dispus formarea echipajelor de specialiști din cadrul sediului central al IGPF care să intervină cu suportul necesar în aplanarea situațiilor încordate la frontieră, dar și menținerea călătorilor informați despre starea lucrurilor din punctul de trecere. Totodată, vor fi amenajate la ieșirea din țară, cât și la intrarea în Republica Moldova, corturi anticaniculă unde participanții la traficul transfrontalier vor fi serviți cu apă potabilă, precum și li se vor acorda asistență medicală și psihologică dacă va fi nevoie.

Poliția de Frontieră vine cu solicitarea către călători să tranziteze toate punctele de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea cozilor. În ajutor, recomandăm fiecărui călător cu aces la internet să consulte aplicația ”TRAFIC ONLINE”, unde sunt date despre media timpilor de așteptare la trecerea frontierei, pentru a opta din timp un punct de trecere mai puțin aglomerat. Dacă apar întrebări adiționale cu privire la traversarea frontierei de stat sau informații privind situația în punctele de trecere este pus la dispoziție și un număr de contact: 022 259 717 (LINIA VERDE), disponibil 24/24.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram