/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Mihai Ghimpu a anunțat când va pleca de la conducerea PL și pe cine recomandă în locul său

missing
25 august 2018, ora 19:46

„Noi am hotărât să avem congres pe data de 16 septembrie, dar întrucât s-au numit alegerile pe 24 februarie și anul acesta este Anul Centenarului și la 1 Decembrie este o mare sărbătoare, am hotărât să organizăm totuși congresul pe 1 Decembrie, de Ziua Marii Uniri”, a declarat Președintele PL.

În același interviu, Ghimpu spune că vrea ca șefia partidului să fie preluată de nepotului său, ex-edilul capitalei, Dorin Chirtoacă. „Eu îmi doresc ca Dorin Chirtoacă, că deja nu mai este primar general, are mai mult timp, are și experiență acumulată. Eu deja vreau să am timp mai mult”, a spus Ghimpu.

Întrebat cine ar fi fost candidatul, dacă ar fi părăsit conducerea partidului mai devreme, Ghimpu a spus: „Eu am știut ce fac și am făcut tot timpul ceea ce trebuie să faci la timpul potrivit, să aduci omul la locul potrivit la timpul potrivit. Eu tot timpul am făcut. Uitați-vă, dacă era Dorin Chirtoacă președintele PL-ului, ce era acum cu dânsul? În afară de faptul că are dosar la Primărie, încă era și pe partea asta politică, că a fost cu Plahotniuc, că a făcut…” afirmă Ghimpu.

Mihai Ghimpu este președinte PL din 1998. În 2018 se împlinesc exact 20 de ani de când a preluat conducerea partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram