Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a anunțat data congresului în cadrul cărei va ceda șefia PL altui liberale. Într-un interviu pentru Europa Liberă Ghimpu spune că congresul dat va avea loc în decembrie, deși inițial era planificat pentru 16 septembrie.

„Noi am hotărât să avem congres pe data de 16 septembrie, dar întrucât s-au numit alegerile pe 24 februarie și anul acesta este Anul Centenarului și la 1 Decembrie este o mare sărbătoare, am hotărât să organizăm totuși congresul pe 1 Decembrie, de Ziua Marii Uniri”, a declarat Președintele PL.

În același interviu, Ghimpu spune că vrea ca șefia partidului să fie preluată de nepotului său, ex-edilul capitalei, Dorin Chirtoacă. „Eu îmi doresc ca Dorin Chirtoacă, că deja nu mai este primar general, are mai mult timp, are și experiență acumulată. Eu deja vreau să am timp mai mult”, a spus Ghimpu.

Întrebat cine ar fi fost candidatul, dacă ar fi părăsit conducerea partidului mai devreme, Ghimpu a spus: „Eu am știut ce fac și am făcut tot timpul ceea ce trebuie să faci la timpul potrivit, să aduci omul la locul potrivit la timpul potrivit. Eu tot timpul am făcut. Uitați-vă, dacă era Dorin Chirtoacă președintele PL-ului, ce era acum cu dânsul? În afară de faptul că are dosar la Primărie, încă era și pe partea asta politică, că a fost cu Plahotniuc, că a făcut…” afirmă Ghimpu.

Mihai Ghimpu este președinte PL din 1998. În 2018 se împlinesc exact 20 de ani de când a preluat conducerea partidului.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!