/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

26 august: La Chișinău și în alte șapte orașe europene vor avea loc proteste antiguvernamentale

26 august 2018, ora 10:35

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM au îndemnat cetățenii să participe în număr cât mai mare la Ziua Libertății din 26 august 2018, cu rămânerea în Piață inclusiv noaptea, în așa fel ca a doua zi, pe 27 august să sărbătorească împreună Ziua Independenței.

Precizăm că TV8 va transmite LIVE din Piața Marii Adunări Naționale și va veni cu cele mai noi informații atât la TV, cât și pe TV8.md.

Organizatorii au anunțat că protestul din 26 august va fi pașnic, în același timp poliția informează că pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță, echipa „DIALOG”, formată din entitățile MAI se va afla în mulțime, asigurând astfel o transparență în activitatea poliției, fapt care va contribui la asigurarea încrederii și siguranței participanților la întrunire.

La fel, în Piața Marii Adunări Naționale, vor fi amplasate corturi, unde serviciul ”Dialog” vor asigura un climat de siguranță tuturor persoanelor participante la întrunire. De asemenea, la fața locului vor fi prezenți medici din cadrul Spitalului MAI, în caz de necesitate ei vor acorda primul ajutor medical.

Amintim că organizarea protestului de duminică, 26 august, a fost anunțat în cadrul protestului masiv din 1 iulie 2018. Atunci s-a adoptat o rezoluție prin care protestatarii au ceru guvernării:„confirmarea legalității alegerilor locale noi pentru primăria Chișinău și validarea mandatului de primar general al Chișinăului al lui Andrei Năstase, anularea sistemului electoral mixt și revenirea la sistemul electoral proporțional, demiterea și tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunțarea deciziilor neconstituționale și ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chișinăului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram