/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Accident grav în Bulgaria cu implicarea unui autocar plin de turiști. Cel puţin 16 persoane au murit

missing
26 august 2018, ora 09:27

Sosit la locul accidentului, la 57 de kilometri nord de Sofia, Valentin Radev a declarat că “13 persoane au murit pe loc şi alte trei din cauza rănilor”. “Alte 26 de persoane sunt rănite”, dintre care trei în stare gravă, a adăugat el.

Pe o ploaie torenţială, autocarul care transporta turişti bulgari după vizita la o mănăstire a părăsit carosabilul şi s-a prăbuşit în albia râului Iskar, un afluent al Dunării.

Patru maşini au fost lovite, dar pasagerii lor nu au fost răniţi, a precizat poliţia.

Autocarul fabricat în 2001 care transporta 33 de membri ai unui club de pensionari nu a fost supus controlului tehnic periodic, cum ar fi trebuit, la începutul lui august, a explicat viceministrul transporturilor Anghel Popov.

Guvernul bulgar a decretat zi de doliu naţional pentru luni.

Cea mai săracă ţară a Uniunii Europene, cu o reţea rutieră prost întreţinută şi un parc de maşini depăşit, Bulgaria înregistrează anual mii de morţi din cauza accidentelor rutiere, mai scrie AFP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram