Poliția a venit cu un comentariu la imaginile apărute în presă privind cordonul de polițiști care i-au asigurat plecarea lui Ilan Șor de la manifestația organizată de partidul pe care îl conduce. Garantarea securității și integrității corporale a persoanei constituie misiunea de bază a Poliției consfințită expres prin lege, indiferent de titulatura sau apartenența socială și politică a acesteia, se spune într-un comunicat al instituției.

Totodată, Poliția anunță că va reacționa cu promptitudine și profesionalism atât la cerere, cât și la inițiativa celor care reclamă anumite riscuri la integritatea sa corporală, acționând în strictă conformitate cu legislația care reglementează drepturile și libertățile fundamentale ale omului.

Poliția Națională, prin lege este obligată să presteze serviciul de protecție indiferent de orice criteriu ce ar identifica persoana.

De asemenea, Inspectoratul General al Poliției a precizat că va depune necondiționat și imparțial, toate eforturile de îndeplinire a misiunii sale pentru executarea legii, în interesul persoanei, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi demnităţii umane, prevăzute de legislație.