În timp ce protestul ACUM continuă în fața monumentului Ștefan cel Mare, șeful statului a venit cu un comentariu privind cele două proteste care s-au desfășurat duminică în Piața Marii Adunări Naționale. Potrivit lui, ceea ce s-a întâmplat astăzi în PMAN este rușinos.

„Ceea ce au făcut partidele azi în Piața Marii Adunări Naționale este rușinos pentru democrație și e trist că așa ceva s-a întâmplat în ajunul Zilei Independenței. Nimeni nu are dreptul moral să folosească oamenii ca pe o masă de manevră pentru interesele lor politice. Rușine pentru ei și rușine pentru toți care care au fost la guvernare din 2009 încoace și direct sau indirect se fac de vină pentru asemenea situații penibile în politica moldovenească. Și e periculos pentru țară dacă această ură și acest haos vor ajunge din stradă în Parlament. Cu adevărat, după ziua de azi, cetățenilor le va fi mai simplu să aleagă grâul de neghină la parlamentarele viitoare”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Amintim că, participanții la protestul ACUM au aprobat o proclamație prin care cer demisia Guvernului Filip, organizarea unor alegeri libere ș corecte în baza sistemului proporțional de vot, validarea alegerilor pentru funcția de primar general al Capitalei, anularea imediată a legii amnistiei fiscală, finalizarea investigației privind furtul miliardului și tragerea la răspundere a celor implicați, adoptarea legii Mangnitky și urmărirea penală de către instituțiile UE a cetățenilor R. Moldova pe teritoriul UE unde au fost comise fraudele.

Celălalt protest a fost organizat de partidul Șor în susținerea lui Ilan Șor și a inițiativelor lansate de acesta. Însă, de pe scenă vorbitorii făceau declarații împotriva liderilor opoziției