Poliția de frontieră a R.Moldova susține că Marșul Centenar a fost blocat la Prut din cauza unor informații operative potrivit cărora măsura ar putea fi deturnată prin provocări în zona de frontieră cu regim special. Explicațiile au fost oferite reporterilor Deschide.MD de către reprezentanții PF.

„De aceea nu putem da curs solicitării de a trece podul feroviar în seara zilei de astăzi”, au adăugat ei.

Menționăm că în seara de duminică, reprezentanții Poliției de Frontieră a declarat că permit traversarea pe jos doar a trei participanți ai marșului pentru a transmite Flacăra Unirii. Însă, unioniștii, circa 100 la număr, au declarat că nu acceptă propunerea și au staționat la Prut declarând că așteaptă ca autoritățile moldovenești să permită traversarea frontierei a tuturor participanților la Marșul Centenar.

Precizăm că unioniștii din România și Republica Moldova merg pe jos din Alba Iulia la Chișinău. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău (1 septembrie).

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!