/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Dodon va constitui un nou Consiliul pe lângă Președinte. Scopul și cine vor fi membrii

missing
27 august 2018, ora 15:17

Astfel, Dodon scrie că de Ziua Independenţei Republicii Moldova, i-a invitat pe foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului pentru a discuta despre situaţia din ţară şi perspectivele de dezvoltare.

„În opinia invitaţilor, în istoria ţării au fost perioade atît pozitive, cît şi negative, dar situaţia actuală în care se află Moldova provoacă îngrijorare, deoarece, în toţi cei 27 de ani de independenţă, nu a existat atâta dezbinare şi ostilitate. În acest context, foştii conducători ai Republicii Moldova și-au exprimat convingerea că obiectivul guvernării actuale şi a celei viitoare îl reprezintă consolidarea societăţii, depăşirea problemelor şi controverselor existente. Participanţii la discuţie i-au mulţumit Preşedintelui pentru invitaţie, menționând necesitatea organizării unor astfel de întrevederi cu regularitate pentru a căuta în comun soluţii optime. Ţinând cont de această propunere şi reieşind din necesitatea stringentă de stabilizare a situaţiei interne în Republica Moldova, am anunţat despre decizia de constituire a unui Consiliu Consultativ Permanent pe lângă Preşedintele ţării, din care vor face parte foştii preşedinţi, prim-miniştri şi preşedinţi ai Parlamentului. Se preconizează ca întrevederile membrilor Consiliului să se desfășoare periodic, în cadrul lor fiind puse în dezbatere chestiuni de actualitate de pe agenda de lucru”, afirmă Dodon.

Precizăm că la Chișinău a avut loc un protest de amploare organizat de Mișcarea de Rezistență ACUM, în același timp comunitatea OccupyGugută protestează permanent în Grădina Publică Ștefan cel Mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram