Premierul Pavel Filip a mulțumit angajaților instituțiilor de forță pentru asigurarea ordinii la protestele din Chișinău de duminică și de luni.

„Mulțumesc tuturor angajaților din instituțiile statului care lucrează și în aceste zile de sărbătoare. Cu o parte dintre ei m-am întâlnit astăzi și le-am mulțumit personal. Este vorba de angajații instituțiilor de forță, care au asigurat ieri și astăzi ordinea publică la manifestațiile unor partide și au făcut față în mod profesionist provocărilor apărute. Le-am cerut să vegheze în continuare ca cetățenii noștri să aibă parte de liniștite”, a scris Filip pe pagina sa de facebook.

Amintim că în dimineața zilei de luni, 27 august, mai mulți protestatari au fost evacuați de polițiști din fața monumentului lui Ștefan cel mare și sfânt. În timp ce poliția și primăria susține că acțiunile poliției au fost legale, Amnesty International afirmă că autoritățile au interpretat Legea cu privire la întruniri și le cer Guvernului să se reabiliteze în fața protestatarilor pașnici după acțiunile din 27 august.