Participanții la protestul ACUM au fost evacuați forțat în dimineața zilei de 27 august. Potrivit poliției, evacuarea a fost făcută la cerința autorităților publice locale.

„Poliția a somat persoanele aflate în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare din mun. Chișinău, să-și sisteze temporar manifestația, având la bază Dispoziția Primăriei mun. Chișinău din 24 august 2018, cu privire la limitarea temporară a accesul publicului în anumite locuri în ziua de 27 august 2018, care poartă un caracter public. Astfel, atât organizatorilor cât și participanților li s-a adus la cunoștință depre necesitatea de suspendare temporară a manifestărilor publice, în conformitate cu prevederile legislației ce reglementează regimul juridic al întrunirilor”, e spune într-un comunicat al poliției.

Oamenii legii mai spun că participanților li s-a acordat timp de a părăsi perimetrul indicat, la care fapt aceștia nu s-au conformat, fiind impusă în consecință necesitatea întreprinderii măsurilor legale de dispersare.

Poliția precizează că a acționat în strictă conformitate cu imperativele legii, somând atât verbal cât și sonor participanții de a-și sista temporar manifestația însă fără conformare. La expirarea timpului acordat pentru dispersare, Poliția a acționat proporțional, astfel participanții au fost reamplasați temporar în perimetrul str. Bodoni cu Ștefan cel Mare.