/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Poliția explică de ce au fost evacuați forțat protestatarii de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare

missing
27 august 2018, ora 09:50

„Poliția a somat persoanele aflate în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare din mun. Chișinău, să-și sisteze temporar manifestația, având la bază Dispoziția Primăriei mun. Chișinău din 24 august 2018, cu privire la limitarea temporară a accesul publicului în anumite locuri în ziua de 27 august 2018, care poartă un caracter public. Astfel, atât organizatorilor cât și participanților li s-a adus la cunoștință depre necesitatea de suspendare temporară a manifestărilor publice, în conformitate cu prevederile legislației ce reglementează regimul juridic al întrunirilor”, e spune într-un comunicat al poliției.

Oamenii legii mai spun că participanților li s-a acordat timp de a părăsi perimetrul indicat, la care fapt aceștia nu s-au conformat, fiind impusă în consecință necesitatea întreprinderii măsurilor legale de dispersare.

Poliția precizează că a acționat în strictă conformitate cu imperativele legii, somând atât verbal cât și sonor participanții de a-și sista temporar manifestația însă fără conformare. La expirarea timpului acordat pentru dispersare, Poliția a acționat proporțional, astfel participanții au fost reamplasați temporar în perimetrul str. Bodoni cu Ștefan cel Mare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram