Comunitatea OccupyGuguță a revenit în Parcul Ștefan cel Mare din centrul Capitalei. Membrii grupului au reinstalat un banner cu „Slujesc țării și poporului, nu dictatorului” și și-au reconstruit platforma unde protestau permanent. În același timp, liderii comunității sunt siguri că dezinstalarea taberei din fața cafenelei Guguță de către poliție pe 27 august a fost ilegală.

Marți, 28 august, comunitatea a organizat o clacă unde și-a reconstruit locul unde protestau permanent. „Banda desenată despre democrația din Republica Moldova continuă. După sărbătoarea celei de-a 27 aniversare a Zilei Independenței Republicii Moldova și evacuarea forțată (de către RoboCopi) a comunității OccupyGuguță din parcul Grădina Publică, noi ne întoarcem înapoi fix azi seara”, au scris membrii grupului pe pagina evenimentul de inaugurare precizând că noua lor casă, este de fapt cea veche.

În același timp, comunitatea a scris un mesaj pe pagina lor în care cer explicații de la primăria privind acțiunile poliției. Totodată, aceștia au plasat un mesaj pentru poliție unde este indicat că grupul se află în Grădina Publică Ștefan cel Mare legal, iar în acest sens a fost semnată și o dispoziție de către primarul general interimar Ruslan Codreanu.