Ministrul francez al Mediului, Nicolas Hulot, a demisionat brusc, în timp ce se afla în direct la un post de radio. Anunțul neașteptat al ministrului l-a luat prin surprindere chiar și pe președintele Emmanuel Macron, relatează BBC News, citat de digi24.ro.

Fost prezentator TV și activist pentru protejarea mediului, Hulot a declarat că va demisiona pentru că se simte „complet singur” în guvernul francez și că inițiativele sale nu sunt luate în serios. El a luat decizia pe loc, în timp ce se afla în direct, fără să fi anunțat pe nimeni în prealabil, nici măcar familia.

„Voi lua cea mai dificilă decizie din viața mea. Am decis să părăsesc guvernul”, a spus acesta la o emisiune radio.

Hulot este unul dintre politicienii francezi care se bucură de popularitate în rândul electoratului, iar plecarea sa din guvern ar putea să îi scadă și mai mult din popularitate lui Emmanuel Macron, care nu este văzut cu ochi buni în prezent de către cei care l-au ales în funcție.

Demisia lui Hulot vine la doar o zi după ce guvernul a decis să relaxeze restricțiile privind vânătoarea. Ministrul, care s-a opus acestei idei, a declarat apoi că decizia guvernului l-a făcut să își dea seama de puterea pe care o au cei care fac lobby.

El s-a declarat „frustrat” de faptul că se fac doar „pași mărunți” pentru a combate încălzirea globală și că „acest subiect este împins mereu la capătul listei de priorități”.

„Sper ca gestul meu să nu fie văzut drept o demisie, ci ca o mobilizare”, a mai spus ministrul.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!